Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet minik/orta brey ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 6 adet karanfil

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Toz fıstık

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabukları atanır. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve takribî 7-8 dk kaynatılır.
  • Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara gizeme bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
  • Başka hiçbir harekâta ve malzemeye gerek kalmadan hoşça kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
  • Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın