Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 adet büyük brey ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı vişne suyu
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 karanfil

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuğunu ceddip ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
  • Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her ayvanın üzerine vasati 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
  • Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.
  • Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ilave edin ve kapağını kapatarak bir müddet daha pişirin.
  • Vasati 1 saat sonunda suyunu sürükleyen ayvaları çatal ile hakimiyet edin.
  • Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bilave edin.
  • Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın. Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.
  • Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.

Ayva Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tencereniz geniş değilse, içine koyduğunuz su ölçüsünü azaltabilirsiniz.
  • Rengini koyultmak ve lezzetini çoğaldırmak için, ayvaları 30 dakika tencerede, 30 dakika fırında pişirin.
  • Ayva tatlısı imalinde hafif sert olan ayvaları seçim edin.
  • Ayva tatlısını oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine kaymağı yerleştirin. Aksi takdirde kaymak eriyecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın