Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %1,26
  • BIST
    %1,27
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • Her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı şeker koyun
  • Hibiskus
  • Yarım çubuk tarçın
  • 3 su kadehi su
  • 4 adet karanfil
  • Kaymak

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları atayıp ikiye ufalan iç kısmını da arının çekirdeği atmayın.
  2. Kabuklarını tencerenin tabanına yerleştirin üzerine ayvaları yerleştirin.
  3. Her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı şeker koyun.
  4. Her yarım ayvaya 4 er parça hibiskus koyun bu renk verecek tencerenin içine de 4 tutam hibiskus atın ayva çekirdeği, karanfil ve yarım çubuk tarçını da atın.
  5. 3 su kadehi suyu ilave edin ve kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin çatal ile hakimiyet edin her ayvanın pişme süresi değişik .
  6. Piştikten sonra tabağa alın soğuduktan sonra kaymak veya krem şanti ile yiyebilirsiniz ben kaymak kullandım afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın