Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri de tencerenin içine koyalım.
Ayvalar kararmasın diye limonlu su hazırlayalım atayıp çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları limonlu suyun içinde bekletelim öbür ayvalarında arınma işi bitene kadar.
Arınılan ayvaların çekirdek yuvaları üstte kalacak biçimde tencere içerisine yerleştirelim çubuk tarçın ve karanfilleri de tencerenin içine koyalım .
Ayvaların üzerine 3 su kadehi şekeri dökelim, üzerine 4 su kadehi suyun içerisineisteğe bağlı çay kaşığının ucuyla çok az olacak biçimde besin boyası ilave edip karıştıralım.
Ayvaların üzerine suyu dökelim tencereyi ocağa koyalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen ayvalarımız üzerine kaymak koyalım Antep fıstığıyla süsleyip servis edebiliriz.