Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 8 kaşık şeker
  • 1 kadeh su
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 5 tane karanfil
  • 2 adet limon

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Evvel çukur bir kaba su doldurulur içine limon bunalır.
  2. Ayvalar atanarak ikiye parçalanır ve ortası alınır. Her atanan ayva kararmasın diye limonlu suya atılır.
  3. Hepsi ceddilip bittikten sonra geniş bir tencereye tek tek dizilerek üstlerine ikişer kaşık şeker dökülür.
  4. Tencerenin içine bir kadeh su ilave edilir ayvaların çekirdekleri bir kaç parça ayva kabuğu karanfiller tarçın koyulur.
  5. Evvel yüksek ateşte sonra düşük ateşte bir saat pişirilir.
  6. Pişen ayvalar tabağa alınarak ılıdıktan sonra üzerine kaymak ilave edilir Kaymağınız yoksa kremşanti de çırpılabilir azıcık da toz fıstık serpilir. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın