Ayvaları arınıp, kabuğunu cetmeden küp biçiminde doğrayın ve haşlayın.
Yumuşayan ayvaları sudan alıp blender ’dan geçirin ve tekerrür tencereye alarak balı ilave edin ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaplara koyarak buzdolabında soğutun.
Kızarmış ekmek dilimleri ve tuzsuz peynirle servis edin.
Ayva Preserve Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Preserve hazırlarken ayvaya karanfil, tarçın, portakal kabuğu vb. baharatlar ilave edebilirsiniz. Ben sade seçim ediyorum.
Preserve klasikte şekerle yapılır. Benim şeker meselem olduğu için şeker kullanmıyorum.
Bu sebeple de pate kıvamında oluyor ve şekeri olmadığı için rengi sarih pembe kalıyor. Şekerle yaparsanız rengi koyu ve parlak olacaktır.
Şekerle yapıldığında daha kıvamlı olacağı için yağlı kağıt serili bir kapta soğutmanızı nasihat ederim. Böylece dilim dilim keserek daha şık bir sunum fırsatınız olacaktır.