Malzemeler
Üzeri için
Bu tip yemek tarifleri azıcık dikkat gerektiriyor…
Ayvaların kabuklarını atayıp çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Çekirdeklerini bir kaseye alın. Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender ’dan geçirin. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu sürükleyene kadar karıştırarak pişirin.
Pelteyi bir tepsiye dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.
Kan yapıcı özelliği ile bedenin mukavemetini çoğaldıran pekmezli pelte tarifine buradan erişebilirsiniz.