Kurabiyelerin bulanması için 1 su bardağı kavrulmuş haşhaş tohumu
İçi İçin
Taze ayva reçeli
Yapılışı
Oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağı bir yoğurma kabı içerisine alınır. Üstüne nişasta, pudra şekeri, un, toz vanilya ve kabartma tozu, sıvıyağ ve yumurtayı eklenerek iyice yoğrulur.
Toparlanan hamur streçlenir ve buzdolabında yaklaşık yarım saat süre boyunca dinlendirilir.
Dinlenen hamur 2-3 eşit parçaya bölünür ve el ile rulo haline getirilir. Bu rulolardan yaklaşık 3-4 santim kadar uzun parçalar kesilir ve yuvarlanır.
Ceviz kadar parçalar tabak içerisine dökülen haşhaş içerisinde yuvarlanarak haşhaşa bulanması sağlanır.
Kurabiyeler 2-3 santim aralıklı olacak şekilde tek tek fırın tepsisine dizilir ve işaret parmağı ile ortalarına bastırılır.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Pişen kurabiyeler fırından alınır, üstüne çay kaşığı ile ayva reçeli eklenir ve soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.