Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Ayva Çalkaması

Ayva Çalkaması

Ayva Çalkaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Çalkama için

  • 3 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

Ayva Çalkaması Nasıl Yapılır?

*Ayvaları yıkayıp kabuklarını atamadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı sırça bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıyada kalacak biçimde yerleştirin.

*Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ilave edin. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekerrür fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya vazgeçin. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın