Bugün beş çaylarınızı Ay Çöreği Tarifi ile süslemeye ne dersiniz kadınlar? Yanıtınız evet ise sizlere sınamış çörek tarifimi öneriyorum. Özellikle iç malzemesinde kullanmış olduğum kuru üzüm, kayısı, kuru meyve tercihleri ile lezzetine lezzet kattığımı düşündüğüm bu özel tarifimi umarım hoşlanırsınız.
Hamur işi Ay Çöreği tarifimizin yanına sitemizde salata kategorimizde yer alan birbirinden hafifi ve nefis salata alternatiflerinden birini uygulaya birsiniz. Benim bugün sizler için salata teklifim ise değişik görünümü harikulade lezzeti ile Patates Sepeti Tarifi oldu. Hem tarif hem de tekliflerimizden faydalanmak için bizi takip etmeye devam basit gelsin kadınlar…
4 çay fincanı, un
yarım kutu, yaş maya
1 tane, yumurta
125 gr. margarin
1 çay fincanı, süt
1 kahve fincanı, su
İç harcı için:
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler
kek parçaları
ceviz
Yumuşatmak için:
süt
Hamur yoğurma kabına, unu alalım üzerine, bir yumurta akını, margarini ilave edelim. Ayrı bir kapta, ılık süt ile yaş mayayı karıştıralım unun içine dahil edelim. Tüm malzemeyi yoğuralım, kıvama gelince bir kenara alalım. Biz bu arada iç malzemesini hazırlamaya koyulalım, keki ayrılıp bir kaba alalım, üzerine kuru meyveleri ve cevizi alalım, ince kıyılmış kuru kayısıyı, kuş üzümünü ve sütü ilave edip karıştıralım.
Hamurdan parçalar koparalım, merdane ile açalım arasına yeteri kadar iç harçtan koyalım, ay biçimi verelim yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim. Afiyet olsun.