Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,09
EURO
%0,34
ALTIN
%0,89
BIST
%0,70
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 08.04.2025
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure Tüm Püf Noktalarıyla
Facebook
Twitter
Google+
9 Aralık 2021
0
284
+
-
Aşure Tüm Püf Noktalarıyla
Aşure Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo aşurelik buğday
300 gram çekirdeksiz sarı üzüm
150 gram sarih renkli çekirdeksiz sarı üzüm
150 gram kuş üzümü
150 gram dut kurusu
250 gram kuru incir 13-14 adet
300 gram fındık
150 gram badem
150 gram kayısı
1 kilo 230 gr- 1 kilo 340 gram arası toz şeker 200 ml ’lik standart bir su kadehi toz şeker 170 gram gelmektedir.
13 litre sıcak su 200 ml ’lik su kadehi ile toplam 65 kadeh ediyor
Aşure Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle dut ve üzümlerin sapları varsa arınılır.
İncirler 4-5 parçaya ayrılınır.
Bademe üstünü geçecek kadar kaynar su dökülür 15 dakika bekletilir, böylece bekleyince kabukları rahatça ceddilir.
Sudan çıkarmadan tek tek çıkararak atarsanız kabuklar dışardayken kurumamış olur.
Kuş üzümü minik bir tencerede siyah suyunu akıtması için 6-7 dakika kaynatılır ve süzülür.
Fındıklar yıkanır bir kenara alınır.
Kayısı, 2 çeşit sarı üzüm, incir ve dut ayrı kaselere alınarak üzerlerine soğuğa yakın ılık su dökülür ve beklemeye alınır.
Bekleme zamanları kullanılacağı müddetlere kadardır, aşureye ilavelerken hepsinin suyu süzülür.
Buğday ayıklanır, hoşça yıkanır, kayısı, kabukları ceddilmiş badem ve fındık ile tencereye alınır ve üzerine sıcak su koyulmaya başlanır.
13 litreyi bir anda kaynatamayacağımız için ketılda veya çaydanlıkta parça parça ısıtıp bu malzemelerin üzerine ilave edelim.
Tencere büyük olduğu için en büyük ocakta ve azami ateşte yapılır.
Aşure üretimi toplamda 2 saat- 2 saat 10 dakika ortamı devam ettir.
Bu saatleri dikkate alarak malzemeleri sırayla koymaya başlarız.
Bu oranları eksiltirseniz tencere küçüleceği için daha kısa zamanda pişebilir.
İlk buğdayla koyduğumuz malzemelerden takribî 24 dakika sonra çekirdeksiz sarı üzümü ilave edin.
Bir 24 dakika sonra sarih renkli sarı üzümü koyun.
24 dakika sonra dut ve inciri koyun.
Bu sırada şekeri ilave edin.
Şekerlerin tatlılık oranı bazı markalara göre değişebiliyor.
Dilerseniz 1 kilo 165 gram ile başlayın 2 dakika kaynadıktan sonra tadarak, damak zevkinize göre arttırabilir veya bu oranda yakalayabilirsiniz.
Ben bal küpü toz şekerini kullandım ve 1 kilo 230 gram ideal oldu.
Şekeri de koyduktan 24 dakika sonra ayrı tencerede kaynatılıp süzülmüş kuş üzümlerini ilave edin ve bir 25 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
Su ölçüyü gözünüzü korkutmasın bu oranlarda malzemeye ideal geliyor.
İlk başta gözünüze akışkan gelebilir fakat durdukça katılaşıyor bu noktayı gözden kaçırmayalım.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Aşure (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi
Aşure (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Malaga Pasta
Önceki Yazı
Yulaflı Hurma Topları
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı