Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure Tarifim

Aşure Tarifim

Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 1, 5 litre su Şayet az kazançsa sonradan da ilave edebilirsiniz
  • 1, 5 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 koli badem
  • 1 kutu konserve beyaz kuru fasulye
  • Yarım su kadehi kuş üzümü
  • 2 portakal kabuğu ile beraber
  • 2 elma kabuğu ile beraber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın veya kendi damak zevkinize göre
  • 6 tane karanfil
  • 1, 5 su kadehi şeker az kazançsa azıcık daha ilave edersiniz
  • 1 kase ceviz
  • Not:Şayet isterseniz içine incir veya ceviz ve susam da ilave edebilirsiniz ama ben yapmadım, herkez kendi damak zevkine göre yapabilir

Aşure Tarifim Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel buğdayı yıkayıp düdüklüde 1, 5 veya 2 litre su ile pişirelim.
  2. Piştikten sonra içine elma, portakal, badem, ceviz, kuş üzümü, karanfil ilave edelim.
  3. 15 – 20 dakika öyle kaynatalım.
  4. Sonra şekeri, tarçını ve konserve kuru fasulyeyi ilave edelim.
  5. 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya vazgeçelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın