İlk önce buğdayı yıkayıp düdüklüye koyup üzeri geçecek kadar su koyup haşlayalım.
Nohutu ve kuru fasulyeyide ayn şekilde haşlayıp yıkayıp süzelim.
Bademlerin kabukları çıksın diye büyük bir kaseye koyup üzerine kaynar su döküp bekletip kabuklarını kolayca çıkaralım.
Fındıkları ortadan ikiye kıralım.
Kuru üzümü sıcak suda biraz bekletip yıkayalım ve kuru kayısılarıda küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
Hazırlık sürecimiz bitti yapıp aşamasına geçelim.
Büyük bir tencerenin içerisine kaynar su koyup içine haşlanmış buğdayı ve kuru üzümü koyup pişirmeye başlayalım.
Yarım saate yakın piştikten sonra diğer malzemeleri ilave edip 10 dakika kadar daha pişirelim.
Pişen aşuremizi kasemize alıp incir, ceviz, şan fıstığı, fındık ve kajuyla süsleyelim.
Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde süslemesini yapabilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun allah hepimizin yaptığı aşureleri kabul etsin mutlu günler🤲⚘.