Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure Tarifim

Aşure Tarifim

Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kase sarı kuru çekirdeksiz üzüm
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kase fındık içi
  • 1 kase badem
  • 1 kase fıstık içi
  • Bir kase file badem
  • 1 kase toz şeker
  • 2 çay kaşığı susam
  • 7 tane karanfil
  • 1 kase kırılmış ceviz
  • Taze incir şan fıstığı, fındık, ceviz ve kaju

Aşure Tarifim Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce buğdayı yıkayıp düdüklüye koyup üzeri geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  2. Nohutu ve kuru fasulyeyide ayn şekilde haşlayıp yıkayıp süzelim.
  3. Bademlerin kabukları çıksın diye büyük bir kaseye koyup üzerine kaynar su döküp bekletip kabuklarını kolayca çıkaralım.
  4. Fındıkları ortadan ikiye kıralım.
  5. Kuru üzümü sıcak suda biraz bekletip yıkayalım ve kuru kayısılarıda küçük küçük doğrayıp yıkayalım.
  6. Hazırlık sürecimiz bitti yapıp aşamasına geçelim.
  7. Büyük bir tencerenin içerisine kaynar su koyup içine haşlanmış buğdayı ve kuru üzümü koyup pişirmeye başlayalım.
  8. Yarım saate yakın piştikten sonra diğer malzemeleri ilave edip 10 dakika kadar daha pişirelim.
  9. Pişen aşuremizi kasemize alıp incir, ceviz, şan fıstığı, fındık ve kajuyla süsleyelim.
  10. Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde süslemesini yapabilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun allah hepimizin yaptığı aşureleri kabul etsin mutlu günler🤲⚘.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın