Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure Tarifi Bütün Miktarlı

Aşure Tarifi Bütün Miktarlı

Aşure Tarifi Bütün Miktarlı İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi fasulye
  • 200 gram kuru incir
  • 200 gram kuru kayısı
  • 1 su kadehi fındık
  • 2 litre su
  • 4 litre sıcak su eksildiğinde ilave etmek için
  • 1 su kadehi süt
  • 3 su kadehi şeker damak zevkine göre ayarlayalım
  • Kuş üzümü
  • Fındık tozu
  • Badem tozu
  • Kuru üzüm

Aşure Tarifi Bütün Miktarlı Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden buğday, nohut ve fasulyeyi nemlendirelim.
  2. Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayalım.
  3. Buğdayı yıkayıp tencereye alalım üzerine kaynar suyu ilave edip 10 dk kaynatalım.
  4. Çıkan sarı suyu süzelim. Aynı operasyonu tekerrür yapalım ve suyunu süzelim.
  5. Daha sonra üzerine 2 litre kadar su ilave edip 15 dk daha buğdayı kaynatalım.
  6. Kuru kayısı ve inciri minik minik doğrayalım, kuru üzümle beraber sıcak suda bekletelim.
  7. Arada gerektikçe su ilave etmeyi unutmayalım. Suyu eksilen buğdaya kesintisiz su ilave edelim.
  8. Yumuşayan buğdaya yıkanmış pirinç, süzdüğümüz kuru meyveleri ve haşladığımız nohut ile fasulyeyi ilave edelim.
  9. Son olarak fındık, sıcak süt ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Ve 15-20 dk daha kaynatalım.
  10. Hazırladığımız aşureyi kaplara paylaştıralım.
  11. Aşure ılıdıktan sonra üstünü istediğimiz gibi süsleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın