Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo buğday
  • 2 su kadehi fasulyehaşlanmış 6 su kadehi çıkıyor
  • 2 su kadehi nohuthaşlanmışı 6 su kadehi
  • 400 gram kuru incir
  • 500 gram kayısı
  • 400 gram kuru üzüm
  • 2 su kadehi fındık
  • 10 tane karanfil kaynatılıp suyu katılacak
  • 6 su kadehi toz şekerşekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın
  • Fındık
  • Badem
  • Kuş üzümü

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geceden fasulye ve nohutu nemlenelim sabaha hazır olsun.
  2. Dilerseniz buğdayıda geceden 2 kere kaynatım suyunu döküp üzerine su koyup sabaha kadar bekletebilirsiniz şayet buğdayı nemlenmek istemiyorsanız sabah 2 kere kaynatıp suyunu değiştirerek sonrasında 4 litre su ilave edip 50 dk kadar pişirebilirsiniz.
  3. Şayet geceden nemlendiyseniz buğdayı sabah 15 dk haşlamak yeticektir.
  4. Kayısı ve inciride küçük küçük doğrayıp üzerine kaynar su dökelim suyunu 3 kere değiştirdim ben tamamen rengini salsınlar istedim zira aşurenizin rengini bozabilirler.
  5. Aynı şekide üzümşöhrette yapılması gerekiyor.
  6. Sabah 10 dk fasulyeyi 10 dk da nohutu haşladıktan sonra buğdaya geçebiliriz.
  7. Buğdayı da haşlayıp yavaş yavaş nohut ve fasulyesi ilave ediyoruz ara ara su ilave edebilirsiniz kıvamı size bağlı.
  8. 15 dk hepsi birlikte kaynadıktan sonra kayısı, üzüm ve inciri ilave ediyoruz.
  9. 10 dk kadar hepsi kaynadıktan sonra toz şeker ,karanfil suyu 1 su kadehi olması yeterlifındık ve tuzu da ilave edip 15 dk daha pişiriyoruz.
  10. Artık ocağın altını kapatabiliriz.
  11. Kaselere aldığımız aşuremiz soğumaya surat meblağken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Takribî 40 kase kadar çıkıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın