6 su kadehi toz şekerşekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
1 tatlı kaşığı tuz
Hindistan cevizi
Tarçın
Fındık
Badem
Kuş üzümü
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Geceden fasulye ve nohutu nemlenelim sabaha hazır olsun.
Dilerseniz buğdayıda geceden 2 kere kaynatım suyunu döküp üzerine su koyup sabaha kadar bekletebilirsiniz şayet buğdayı nemlenmek istemiyorsanız sabah 2 kere kaynatıp suyunu değiştirerek sonrasında 4 litre su ilave edip 50 dk kadar pişirebilirsiniz.
Şayet geceden nemlendiyseniz buğdayı sabah 15 dk haşlamak yeticektir.
Kayısı ve inciride küçük küçük doğrayıp üzerine kaynar su dökelim suyunu 3 kere değiştirdim ben tamamen rengini salsınlar istedim zira aşurenizin rengini bozabilirler.
Aynı şekide üzümşöhrette yapılması gerekiyor.
Sabah 10 dk fasulyeyi 10 dk da nohutu haşladıktan sonra buğdaya geçebiliriz.
Buğdayı da haşlayıp yavaş yavaş nohut ve fasulyesi ilave ediyoruz ara ara su ilave edebilirsiniz kıvamı size bağlı.
15 dk hepsi birlikte kaynadıktan sonra kayısı, üzüm ve inciri ilave ediyoruz.
10 dk kadar hepsi kaynadıktan sonra toz şeker ,karanfil suyu 1 su kadehi olması yeterlifındık ve tuzu da ilave edip 15 dk daha pişiriyoruz.
Artık ocağın altını kapatabiliriz.
Kaselere aldığımız aşuremiz soğumaya surat meblağken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Takribî 40 kase kadar çıkıyor.