Öncelikle buğdayımızı nohut ve fasulyeleri haşlıyoruz .Ayrı tencerelerde haşlayalım.
Daha sonra tüm pişen malzemeleri karıştırıp bir 10 dk beraber kaynatıyoruz .
Kuru meyveleri küp küp doğrayıp sıcak suda bekletiyoruz.
Akan siyah suyunu süzüp güzelce yıkayıp kaynayan buğdayın üzerine döküp 5 dk da öyle kaynatıp üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyip bir beş dk da öyle kaynatıyoruz .
Karanfil ve fındık,fıstıklarımızı hepsini ilave edip 5 dk daha kaynattıktan sonra aşuremiz hazır.
Ben rengi beyaz olsun diye bir su bardağı süt koyuyorum eğer sizde beyaz olsun isterseniz koyabilirsiniz.
Daha sonra aşurelerimizi kaselere alıp mevsimine uygun meyvelerden koyabilirsiniz şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 😄.