Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Aşure Tam Ölçü

Aşure Tam Ölçü

Aşure Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı tuzsuz fıstık
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Karanfil
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Fıstık ezmesi
  • Nar
  • Ceviz
  • Fındık
  • Hindistan cevizi

Aşure Tam Ölçü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday, fasulye, nohut akşamdan ıslanır sabah hepsi ayrı ayrı haşlanır haşlanan buğday suyu süzülür aşure tenceresine alınır.
  2. Üzerini 5-6 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir kaynatılmaya başlanır nohut, fasulye, fındık, fıstık, pirinç, kuş üzümü de eklenir bir miktar daha kaynatılır.
  3. Ardından toz şeker (Şekeri damak tadınıza göre ayarlayın) doğranmış kayısı, portakal suyu ve kabukları da ilave edilir ve kaynatılır.
  4. Karanfiller ayrı bir yerde 1 çay bardağı su ile kaynatılır ve sadece suyu aşureye dökülür kaynamaya devam eder.
  5. Kıvam alınca ocaktan alın (Aşureniz hafif sulu kalsın bekledikçe suyu çekilecektir)
  6. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
  7. Not: Aşurenin tüm aşamaları ve videolu anlatımı için mihriban_alkaya/tarif defterim instagram hesabıma bakmanızı tavsiye ederim 👍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın