Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure (Pekmezli)
Facebook
Twitter
Google+
22 Kasım 2021
0
317
+
-
Aşure (Pekmezli)
Aşure (Pekmezli) Tarifi İçin Malzemeler
1 kase haşlanmış nohut
1 kase haslanmış fasulye
2 bardak buğday
1 kase siyah (kuru üzüm) (üzerine sıcak su ekleniyor )
1 kase kuru incir (üzerine sıcak su ekleniyor)
1 kase sarı ( kuru ) üzüm ( incirle üzümü kendim kuruttum 🙃)
1 kase üzüm pekmezi
1 su bardağı şeker ve bir çimdik tuz
2 kaşık gül suyu
1 kaşık pirinç
Fıstık, badem, ceviz, nar taneleri ( evde ne varsa )
Aşure (Pekmezli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kuru bakliyatları geceden suda bekletiyoruz ve ertesi gün ayrı ayrı düdüklüde 15 dk haşlıyoruz.
Haşlanan buğdayın içinde su kalmışsa onu döküp yeniden sıcak su koyalım ve 15 dk daha kaynatalım.
Buğdayımız iyice irileştikten sonra içerisine haşlanmış nohutu ve fasulyeyi süzüp tencereye ekleyelim.
Üzerine pirinci ve sıcak suyu ekleyelim kaynamaya bırakalım. 15 dk (kaynadıkça şu eksilebilir die tekrar şu ekleyelim üzerine ).
Daha sonra kuru üzümlerin suyunu süzüp tencereye alalım. İncirlerin suyunu süzmeden tencereye aldım.
Pekmezi şekeri tuzu da ekleyip birbiriyle özdeşmesi için kısık ateşte bıraktım o şekilde 30 dk kaynattım.
Kaynayan aşuremizin kokusu çıkmaya ve birbiriyle özdeşmeye başladı üzerine gül suyumu da ekledim karıştırdım.
Daha sonra kaselere paylaştırdım komşularıma dağıtmak için .
Üzerini hindistan cevizi ve fıstıkla süsledim.
Afiyet olsun şimdiden herkese tadı çok güzel oldu. Sütlü yapıyorlar genelde ama ben pekmezli tercih ederim denemenizi tavsiye ederim .
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Aşure (Pekmezli) Tarifi
Aşure (Pekmezli) Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure (Pekmezli) Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Çok Kolay Ferrero Roche Fındık Çikolata Topu
Önceki Yazı
Çikolatalı Kat Kat Milföyden
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı