Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure (Pekmezli)

Aşure (Pekmezli)

Aşure (Pekmezli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1  kase haslanmış fasulye
  • 2 bardak buğday
  • 1 kase siyah (kuru üzüm) (üzerine sıcak su ekleniyor )
  • 1 kase kuru incir (üzerine sıcak su ekleniyor)
  • 1 kase sarı ( kuru ) üzüm ( incirle üzümü kendim kuruttum 🙃)
  • 1 kase üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı şeker ve bir çimdik tuz
  • 2 kaşık gül suyu
  • 1 kaşık pirinç
  • Fıstık, badem, ceviz, nar taneleri ( evde ne varsa )

Aşure (Pekmezli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru bakliyatları geceden suda bekletiyoruz ve ertesi gün ayrı ayrı düdüklüde 15 dk haşlıyoruz.
  2. Haşlanan buğdayın içinde su kalmışsa onu döküp yeniden sıcak su koyalım ve 15 dk daha kaynatalım.
  3. Buğdayımız iyice irileştikten sonra içerisine haşlanmış nohutu ve fasulyeyi süzüp tencereye ekleyelim.
  4. Üzerine pirinci ve sıcak suyu ekleyelim kaynamaya bırakalım. 15 dk (kaynadıkça şu eksilebilir die tekrar şu ekleyelim üzerine ).
  5. Daha sonra kuru üzümlerin suyunu süzüp tencereye alalım. İncirlerin suyunu süzmeden tencereye aldım.
  6. Pekmezi şekeri tuzu da ekleyip birbiriyle özdeşmesi için kısık ateşte bıraktım o şekilde 30 dk kaynattım.
  7. Kaynayan aşuremizin kokusu çıkmaya ve birbiriyle özdeşmeye başladı üzerine gül suyumu da ekledim karıştırdım.
  8. Daha sonra kaselere paylaştırdım komşularıma dağıtmak için .
  9. Üzerini hindistan cevizi ve fıstıkla süsledim.
  10. Afiyet olsun şimdiden herkese tadı çok güzel oldu. Sütlü yapıyorlar genelde ama ben pekmezli tercih ederim denemenizi tavsiye ederim .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın