İlk evvel buğdaylarımızı düdüklü tencerede üzerini 2-3 parmak geçer su koyup 35-40 dakika pişirelim.
Kısık ateşte öbür tarafta fasulye ve nohutu tencereye alıp üzerine su koyup haşlayalım ve bademlerinde üzerine kaynar su döküp azıcık bekletip kabuklarını ceddelim.
İncir ve kayısıları da ufak ufak kesip kaseye alalım.
Kayısı incir ve kuru üzümlerin de üzerine kaynar su döküp bekletelim.
Sonra pişen buğdayları tenceremize alıp üzerine yıkadığımız pirinçleri koyup 1. 5 litre kaynar su koyup kaynamaya vazgeçeli.
Kaynadıktan sonra haşlayıp hoşça yıkadığımız nohut fasulyeyi ilave edip kaynatmaya devam edelim.
Orta ateşte ve sık sık karıştıralım ki dibi yakalamasın içindeki pirinçler pişince evvel üzümü suyunu süzüp sudan geçirip ilave edelim aynı operasyonu kayısı ve incir içinde yapalım ve onları da ilave edelim.
En sonda bademleri ilave edip pişirmeye devam edelim şayet bu esnada suyu azsa kaynamış su ilave edip kaynatalım.
En son şekeri ilave edip 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.Afiyet olsun