Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure Bütün Kıvam Miktarlı

Aşure Bütün Kıvam Miktarlı

Tarifin Öyküsü

Aşure Bütün Kıvam Miktarlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 çay kadehi nohut
  • 1 çay kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi kayısı
  • 1 çay kadehi badem/fındık
  • 1 çay kadehi sarı üzüm
  • 1 çubuk tarçın
  • 2.5 su kadehi şeker
  • 2 litre su
  • 1 adet portakal tarifimin özelliğidir
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • kase büyüklüğüne göre değişir 15-20 kase çıkmaktadır

Aşure Bütün Kıvam Miktarlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şimdi gelelim ön hazırlıklara.Buğday nohut ve fasulye akşamdan nemlendirilir sabah buğday nohut ve fasulye ayrı ayrı tekerrür haşlanır.
  2. Buğdayı haşladığımız suyu netlikle dökmüyoruz zira buğday suyu bağlayıcı bir özellik taşır lapa gibi hal alınca tencereye alabilirsiniz.
  3. Kayısıyı ve üzümü yalnızca yarım saat evvelden nemlendirmek yeterli olacaktır.
  4. Bademi 5 dakika suda kaynatırsanız kabukları daha kolay sorulacaktır badem kullanmak istemeyenler bir su kadehi kadar fındık da kullanabilirler ben yarım çay kadehi badem 1 çay kadehi fındık kullandım karIŞIk yaptım.
  5. Kayısıları minik minik doğruyoruz.
  6. Büyükçe bir tencereye evvel buğday ,kuru fasulye ve nohut, üzerine üzüm doğranmış olan kayısılar eklenir .
  7. Çubuk tarçın da atılır ve bir tam portakalın kabuğu rendelenir .
  8. Suyu da bunalıp içine konur .
  9. Kabukları atanmış bademler ya da fındıklar seçime göre kullandığınız hangisi ise eklenir.
  10. Üzerine 2 litre su ilave edilerek ocağa alınır.
  11. Kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra karıştırarak 20 dakika daha pişirilir.
  12. 20 dakikanın sonunda şeker eklenir ve 5 dakika daha karıştırılır içerisinden çubuk tarçın çıkarılır ve kenarda eritmiş olduğumuz nişastalı su karışımı içine ilave edilir.
  13. Karışım 5 dakika daha kaynatılır karıştırmaya devam edilir kıvam almaya başlayan aşure altı kapatıldıktan ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere alınır.
  14. 20 dakika kaynama 5 dakika şekerle kaynama 5 dakika nişasta ile kaynama sonunda toplam 30 dakika içerisinde aşuremizin pişmesi bitirilmiştir yiyenlere afiyet olsun.
  15. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın