Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi buğday
  • 2 su kadehi nohut
  • 2 su kadehi fasulye
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1,5 su kadehi süt
  • 5 litre su
  • 1 çorba kaşığı akışkan yağ
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 kutu vanilya
  • 3-4 tane karanfil
  • 300 gram kuru kayısı
  • 4 su kadehi toz şeker
  • 300 gram kuru incir
  • 4 damla gül suyu
  • Badem
  • Ceviz
  • Kuş üzümü
  • Hindistan cevizi
  • Dolmalık fıstık
  • Fındık
  • Fıstık
  • Tarçın

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden buğdayı ılık suyla, fasulyeyi soğuk suyla, nohutu da ılık tuzlu suda bekletin.
  2. Sabah nohut ve fasulyeyi yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzün.
  3. Kuru üzümü de ayıklayıp ayrı bir yerde 10 dakika haşlayın.
  4. Suyu ve sütü tencereye koyup ılınınca da buğdayı ilave edin.
  5. Buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Karanfili de ayrı bir yerde az suyla haşlayıp, suyunu süzün.
  6. Yumuşayan buğdayların içine üzümü, portakal kabuğunu, fasulyeyi ve nohutu ilave edip azıcık daha kaynatın.
  7. Kayısıyı ve karanfil suyunu da ilave edin. Ardından şekerini ilave edin.
  8. En son vanilya, tuz, gül suyu ve inciri de ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
  9. Suyunu ayarlayın. Sonra ocaktan alıp kaseleri koyun.
  10. Süslemesini de yaptıktan sonra ister sıcak ister soğuk harcayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın