Öncelikle bir gece evvelden buğdayı mızı nohut umuzu ve fasulyemizi nemlendirelim.
Ertesi gün nohutu fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım.
Buğdayı da haşlayalım. Nohut ve fasulye yumuşadığında buğdayın içerisine ekleyelim.
Beraber iyice özleşince ’ye kadar kaynatalım.
Daha sonra kuru kayısı kuru incir kuru üzümü ekleyelim. Bunlarda da azıcık kaynadıktan sonra şekerini ekleyelim. Sütüne ilave edelim buğdaylar iyice ezilene kadar kaynatma harekâtına devam edelim.
Daha sonra küp doğradığımız elmaları da ekleyelim iyi özleşene kadar kaynatalım.
Daha sonra aşuremiz hazır olacaktır.
Üzerine istediğimiz kuruyemişler ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.