Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram buğday
  • 2 kase nohut
  • 2 kase kurufasulye
  • 1 kase kuş üzümü
  • 1 kase elma küp doğranmış
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase kuru incir
  • 20 adet karanfil
  • 2 kilogram toz şeker
  • 3 su kadehi süt
  • Fındık
  • Ceviz
  • Kaysı çekirdeği
  • Fıstık
  • Toz tarçın

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir gece evvelden buğdayı mızı nohut umuzu ve fasulyemizi nemlendirelim.
  2. Ertesi gün nohutu fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım.
  3. Buğdayı da haşlayalım. Nohut ve fasulye yumuşadığında buğdayın içerisine ekleyelim.
  4. Beraber iyice özleşince ’ye kadar kaynatalım.
  5. Daha sonra kuru kayısı kuru incir kuru üzümü ekleyelim. Bunlarda da azıcık kaynadıktan sonra şekerini ekleyelim. Sütüne ilave edelim buğdaylar iyice ezilene kadar kaynatma harekâtına devam edelim.
  6. Daha sonra küp doğradığımız elmaları da ekleyelim iyi özleşene kadar kaynatalım.
  7. Daha sonra aşuremiz hazır olacaktır.
  8. Üzerine istediğimiz kuruyemişler ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın