Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,85
  • ALTIN
    %-2,33
  • BIST
    %-1,10
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su kadehi aşurelik buğday
  • 1, 5 su kadehi haşlanmış nohut
  • 1.5 su kadehi haşlanmış kuru fasulye
  • 20 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru incir
  • 5 adet gün kurusu
  • Fındık içi
  • Ufak kutu dolmalık fıstık
  • Yarım çay kadehi kuru üzüm
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • Su
  • Toz fıstık
  • Fındık
  • Badem
  • Çekilmiş ceviz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayımızı yıkayıp sıcak suda 1 saat bekletelim.
  2. Nohutlarımızı ve fasulyemizi akşamdan ayrı ayrı suda bekletelim.
  3. Sabah ayrı ayrı haşlayalım. Kuru meyvelerimizi yıkayıp 10 dk. Bekletelim.
  4. Daha sonra ufak küp küp doğrayalım.
  5. Buğdayımızı on dk haşlayıp süzelim flu suyu olmasın diyesonra buğdayımızı tencereye alıp üzerini basmakalıp geçecek biçimde su tencereden üç parmak beceriksiz olsunilave edip pişmeye vazgeçelim.
  6. Yarı pişmede nohut ve fasülyemizi ilave edip karıştıralım.
  7. Kuru meyvelerimizi ve şekerimizi ilave edip karıştıralım.
  8. Malzemeler yumuşayıp özleşene kadar kısık ayarda pişirelim.
  9. Kapatmaya yakın karanfilleri atıp beş dk. Sonra çıkaralım.
  10. Aşuremiz piştikten sonra kaselere bölüştürüp soğumaya vazgeçelim. Üzerini süsleyelim. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın