Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi fasulye
  • 1,5 su kadehi dövme
  • 1 ufak kase çekirdek
  • 1 kase badem
  • 1 kase fındık
  • 1 elma
  • 1 kase doğranmış kuru kayısı
  • 1 ufak kase kuru üzüm
  • Yarım çay kadehinden azıcık fazla pirinç
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi bunalmış portakal suyu ve kabuklarını rendeliyoruz
  • 1 çay kadehi susam
  • 1 çubuk tarçın
  • 6-7 diş karanfil
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çimdik tuz
  • Şeker damak tadınıza göre tadına bakarak ilave edebilirsiniz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeyi yıkayıp ufak bir tencerede azıcık kaynatıp suyunu süzüp düdüklü tencerede 10 dk kadar pişiriyoruz.
  2. Aynı harekâtı nohut içinde uyguluyoruz.
  3. Ayrı bir tencerede vurmayı haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  4. Pişireceğimiz büyük bir tencerede su kaynatıyoruz tencerenin yarısından azıcık fazla su olacak.
  5. Ardından dan süzdüğümüz vurmayı ve haşladığımız nohut ve fasulyeyi de ekliyoruz.
  6. Yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
  7. Küp küp doğradığımız elma ve kayısıları da ekliyoruz.
  8. Çekirdek, badem ve fındığı da ekliyoruz.
  9. Ufak bir kapta üzümü bir kere kaynatıp suyunu süzüyoruz ve içine ilave ediyoruz.
  10. Portakal suyu, rendelediğimiz portakal kabuğu, süt ve pekmezi de ekliyoruz.
  11. Bir cezvede karanfilleri azıcık kaynatıp suyunu süzüp ekliyoruz.
  12. Tuz ve şekeri de ekliyoruz.
  13. Çubuk tarçın ve susamı ekliyoruz.
  14. 5-10 dk kaynatıp kapatıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın