Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 3.5 su kadehi şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ham badem
  • Ceviz
  • Nar
  • Susam

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden aşurelik buğday yıkanıp süzülüp sıcak suyla ıslanır.
  2. Nohut ve fasulye de ıslanır.
  3. Ertesi gün nohut ayrı fasulye ayrı haşlanır
  4. Bir taraftan da ıslanan buğday süzülüp tekerrür sıcak su konup ocağa alınır pişirmeye vazgeçilir.
  5. Kuru üzümlerde sıcak suyla haşlanmaya vazgeçilir.
  6. Pişen buğdaya süzülen nohut ve fasulye ilave edilir.
  7. Ardından haşlanan kuru üzüm süzülüp ilave edilir.
  8. Azıcık daha kaynatılır tuz atılır en son şeker ilave edilir bir taşım kaynatılır kapatılır.
  9. Ardından servis tabağına katılır süslemesini tutkuya göre yapılır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın