Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 200 gram ktümörü kayısı
  • 200 gram ktümörü incir
  • 200 gram ktümörü üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 litre su buğdayları pişirmek için
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak pekmez
  • 2 kaşık susam
  • 2 adet elma

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım.
  2. Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, 2 litre kadar su ekledikderi sonra 40 dk kadar buğdayı kaynatalım.
  3. Ktümörü kayısı ve ktümörü inciri küçük küçük doğradıktan sonra doğradığımız bu meyveleri ve ktümörü üzümü bekletelim.
  4. Buğdayın syat azalırsa azıcık daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Yumuşayan buğyasla pişmiş nohut, haşlanmış fasulye, küçük doğranmış kayısı, elma incir ve ktümörü üzümü ekleyelim ve 15 dk kadar kaynatalım.
  6. Bu sırada syat eksilen buğdaylarımızın üzerine tekrar sıcak su ilave edelim.
  7. Son olarak süzgeçderi geçirdiğimiz fındık, fıstık, badem, ceviz, şeker, pekmez, isteğe bağlı tuz ve karanfil ekleyip 10 dk daha kaynatıp afiyetle servis edelim.
  8. Süslemek isterseniz nar, fıstık, kayısı ile süsleyiniz. ☺️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın