Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, 2 litre kadar su ekledikderi sonra 40 dk kadar buğdayı kaynatalım.
Ktümörü kayısı ve ktümörü inciri küçük küçük doğradıktan sonra doğradığımız bu meyveleri ve ktümörü üzümü bekletelim.
Buğdayın syat azalırsa azıcık daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yumuşayan buğyasla pişmiş nohut, haşlanmış fasulye, küçük doğranmış kayısı, elma incir ve ktümörü üzümü ekleyelim ve 15 dk kadar kaynatalım.
Bu sırada syat eksilen buğdaylarımızın üzerine tekrar sıcak su ilave edelim.
Son olarak süzgeçderi geçirdiğimiz fındık, fıstık, badem, ceviz, şeker, pekmez, isteğe bağlı tuz ve karanfil ekleyip 10 dk daha kaynatıp afiyetle servis edelim.
Süslemek isterseniz nar, fıstık, kayısı ile süsleyiniz. ☺️.