Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,85
ALTIN
%-2,33
BIST
%-1,10
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 05.04.2025
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure
Facebook
Twitter
Google+
29 Ocak 2022
0
127
+
-
Aşure
Tarifin Öyküsü
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi buğday
1 su kadehi kuru fasulye
1 su kadehi nohut
Kuru kayısı
Kuru incir
1 su kadehi fındık
1 su kadehi badem
1 su kadehi kaju
2 çorba kaşığı pirinç
1 su kadehi portakal suyu
1 adet yeşil elma
1 su kadehi şeker
1 çubuk tarçın
1 su kadehi süt
1 su kadehi kuru üzüm
1 çay kadehi kuş üzümü
1 avuç file hindistan cevizi
Taze incir
Ceviz nar taneleri
Antep fıstığı hindistan cevizi
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Nohut ,fasulye, buğday bir gece evvelinde ıslanır.
Daha sonra ayrı ayrı pişene kadar kaynatılır.
Daha sonra ayrı bir tencerede pişen buğdayın içerisine nohut, fasulye ve yıkanıp süzülen pirinç ,çubuk tarçın ilave edilir.
Şekeri ve süt portakal suyu ilave edilir, özleşene kadar kaynatılır.
Sonrasında sırasıyla kayısı, incir, yeşil elma minik minik doğranarak ilave edilir.
Fındık ,fıstık ,hindistan cevizi ,üzüm ilave edilir.
5 dakika daha kaynayıp ocaktan alınır.
Tutkuya göre süslenir.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
aşure tarifi
Aşure Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Enfes Çikolata Topları
Önceki Yazı
Bitter Ganajlı Tatlı
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı