Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,85
  • ALTIN
    %-2,33
  • BIST
    %-1,10
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi nohut
  • Kuru kayısı
  • Kuru incir
  • 1 su kadehi fındık
  • 1 su kadehi badem
  • 1 su kadehi kaju
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 su kadehi portakal suyu
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 çay kadehi kuş üzümü
  • 1 avuç file hindistan cevizi
  • Taze incir
  • Ceviz nar taneleri
  • Antep fıstığı hindistan cevizi

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ,fasulye, buğday bir gece evvelinde ıslanır.
  2. Daha sonra ayrı ayrı pişene kadar kaynatılır.
  3. Daha sonra ayrı bir tencerede pişen buğdayın içerisine nohut, fasulye ve yıkanıp süzülen pirinç ,çubuk tarçın ilave edilir.
  4. Şekeri ve süt portakal suyu ilave edilir, özleşene kadar kaynatılır.
  5. Sonrasında sırasıyla kayısı, incir, yeşil elma minik minik doğranarak ilave edilir.
  6. Fındık ,fıstık ,hindistan cevizi ,üzüm ilave edilir.
  7. 5 dakika daha kaynayıp ocaktan alınır.
  8. Tutkuya göre süslenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın