Dilerseniz damak tadınıza göre tarçın, süt ve karanfil ilave edebilirsiniz.
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Buğdayı 3-4 su yıkadım tencereye aldım.
Üzerini kapatacak biçimde su koydum kaynamaya başlayınca altını ve kapağını kapattım 1 gece beklettim.
Nohut ve fasulyeyi sıcak su ile nemlendirin bir gece beklesin ve ayrı ayrı düdüklüde haşlayın haşlama suyunu süzün.
Sabah kayısı, üzüm ve inciri ılık suda nemlendirin 2 saat yeterli oluyor.
Islanan ve iyice yumuşayan buğdayı geniş bir tencereye alın üzerine nohut ve fasulyeyi ilave edin ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip kaynamaya vazgeçin yoğunlaştıkça sıcak su ilave edebilirsiniz.
Fındık ve fıstığı ilave edin azıcık daha kaynatın.
Kuru meyveleri ilave edin 5 dk kadar kaynatın ve şekeri ilave edin şekeri damak tadınıza göre hakimiyet ederek ilave edin yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alabilirsiniz aşurenizi damak zevkinize göre sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun