Aşureyi yapmadan evvel fasulye ve nohutu haşlayalım dikkat edelim fasulye bölmesin zira tam malzemeleri karıştırınca da kaynayacak .
Buğdayımızı yıkayıp bir kere kaynatalım ve ilk suyunu dökelim daha sonra buğdayımızı tencereye alıp üzerine takribî iki litre sıcak su ilave edip kaynatalım.
Buğdaylar iyice şiştikten sonra haşladığımız fasulye ve nohutları da ilave edelim. Bir taşım kaynatalım.
Bu arada suyu azaldıkça sıcak su ilave edelim.
Ufak ufak doğradığımız limon kabuklarını ve pirinçleri de ilave edip kaynatalım.
Kaynattığımız malzemeler özdeşleşdikten sonra küp küp doğradığımız kayısılarımızı ve üzümlerimizi de ilave edelim kaysı ve üzümleri yıkadıktan sonra ilave edelim .
Ardından kuş üzümünü da ilave edelim bi cezvede karanfil ve zerdeçal kaynatıp süzelim ardından suyunu da karışıma ilave edelim.
Tam malzeme iyice kaynadıktan sonra şekerimizi de ilave edip 5 dk daha kaynatalım aşureyi kısık ateşte ve aralıksız karıştırarak pişirelim.
Pişen aşuremizi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.