Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 çay kadehi haşlanmış nohut
  • 1 çay kadehi haşlanmış fasulye
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 50 gram kuru incir
  • 50 gram kuru üzüm
  • 50 gram kuru kayısı
  • 1 çay kadehi fındık
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi sıcak süt
  • 1 fiske tuz
  • Fındık
  • Ceviz
  • Badem
  • Toz veya tane fıstık
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
  • Nar
  • Kuru kayısı

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak buğdayımızı 20 dk haşlayıp iyice şişmesi için pak bir bezle sararak 2 saat kadar bekletelim.
  2. Nohut ve fasulyeyi 40 dk kadar haşlayalım.
  3. Beklettiğimiz buğdayımızı açarak ocağa alıp içine bir yemek kaşığı pirinç ilave ederek üzerine sıcak su döküp 10 dk kaynatalım.
  4. Kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayalım.
  5. Ardından kuru üzümü de doğranmış kuru kayısı ve kuru incirin içine ilave ederek üzerine sıcak su ilave edelim ve bekletelim.
  6. 6. Buğdayımızın içine haşlanmış nohut, fasulye, doğradığımız ve sıcak suda beklettiğimiz meyveleri ilave ederek 10 dk daha kaynatalım.
  7. Minik bir cezveye 1 çay kaşığı karanfil koyup su ilave ederek 5 dk kaynatalım.
  8. Kaynattığımız karanfil suyunu, fındığı, toz şekeri, sıcak sütü ve bir fiske tuzu ilave ederek 20 dk daha kaynatalım.
  9. Hazırladığımız aşuremizi kaselere bölüştürelim.
  10. Aşuremizin ilk sıcağı gidince üzerini isteğe bağlı fındık, badem, ceviz, kuru kayısı, nar, toz fıstık, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın