İlk olarak buğdayımızı 20 dk haşlayıp iyice şişmesi için pak bir bezle sararak 2 saat kadar bekletelim.
Nohut ve fasulyeyi 40 dk kadar haşlayalım.
Beklettiğimiz buğdayımızı açarak ocağa alıp içine bir yemek kaşığı pirinç ilave ederek üzerine sıcak su döküp 10 dk kaynatalım.
Kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayalım.
Ardından kuru üzümü de doğranmış kuru kayısı ve kuru incirin içine ilave ederek üzerine sıcak su ilave edelim ve bekletelim.
6. Buğdayımızın içine haşlanmış nohut, fasulye, doğradığımız ve sıcak suda beklettiğimiz meyveleri ilave ederek 10 dk daha kaynatalım.
Minik bir cezveye 1 çay kaşığı karanfil koyup su ilave ederek 5 dk kaynatalım.
Kaynattığımız karanfil suyunu, fındığı, toz şekeri, sıcak sütü ve bir fiske tuzu ilave ederek 20 dk daha kaynatalım.
Hazırladığımız aşuremizi kaselere bölüştürelim.
Aşuremizin ilk sıcağı gidince üzerini isteğe bağlı fındık, badem, ceviz, kuru kayısı, nar, toz fıstık, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.