Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Hikayesi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak aşurelik buğday
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 bardak nohut
  • 1 bardak kuru fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1 bardak fındık
  • 3 litre su (Buğdayı haşlamak için)
  • 4 litre sıcak su (Gerektikçe eklemek için)
  • 4 bardak toz şeker
  • Bir adet portakal kabuğu
  • 3 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 25 gram fındık
  • 25 gram kuş üzümü
  • 100 gram ceviz
  • 150 gr badem
  • 1 nar
  • Hindistan cevizi

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım.
  2. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde kısık ateşte kaynatalım. Sarı suyunu süzüp tekrar üzerine 3 litre kadar su koyup kısık ateşte haşlayın.
  3. Yumuşamış olan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyin.
  4. Ardından doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, pirinci ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Şekeri, fındığı vs. Ekleyerek 15 dakika daha kaynatın. Bu esnada gerektikçe sıcak su ekleyin.
  5. Pişince cam kaselere doldurun. Hafif soğuyunca üzerine fındık ve ceviz parçalarını üzümü, narı ve tarçını vs. Süsleyebilirsiniz 🙂

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın