Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi fasulye
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 1 su kadehi kayısı
  • 1 su kadehi fındık
  • 3 buçuk su kadehi şeker
  • 10 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Susam
  • Tarçın
  • Çekilmiş fındık

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış buğday, nohut ve fasulyeyi tencereye alın.
  2. Pirinci ilave edin.
  3. Üzerine geçecek kadar su koyun.Kaynamaya bırakın.İyice kaynasın kıvam alsın.
  4. Kuş üzümü, kayısı, fındık ve şekeri ilave edin.
  5. 1 cezvede karanfil, tarçını suda kaynatıp, suyunu tencereye süzgeçle süzüp koyuyoruz.
  6. Karanfil ve tarçını tencereye koymayıp atıyoruz.
  7. Aralarda sürekli karıştırın.
  8. Kalınlaştığında kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  9. İstediğiniz kıvama gelince ağzını kapatın.
  10. 5 dk ağzını kapatıp dinlendirin.
  11. Üzerine tavada kavurduğum susamı, tarçın ve vurulmuş fındığı koydum.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın