Özellikle nohut fasulye ve buğdayı dünden ayrı ayrı kaplarda nemlendirelim.
İlk olarak buğdayı nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım.
Haşlanan buğdayı büyük tencereye suyunu süzülüp alalım ve yine sıcak ilave edelim azıcık kaynadıktan sonra nothutu ve fasulyeyi ilave edip kaynatmaya devam edelim bir fıste tuzda ilave ederek.
Bu arada kuru meyveleri küp küp kesip kaselere koyup üzerilerine sıcak suyu ilave edip beklemeye alalım.
Suda bekleyen bademin kabukları atadıktan sonra ilave edin. aşuremin beyaz kalmasının püf noktası meyveleri suya koyup renklerinin akmasıdır.
Kaynayan buğday nohut ve fasulyeye 3 su kadehi şekeri de ilave edip karıştıralım ve meyveleri ceviz hariç içine ilave etmeye başlayalım.
Meyveleri içine ilave ettikten sonra hepsin özleşmesi için 15 dakika daha kaynatıp tamamlayalım ve hazırladığımız aşuremizi tek tek sırça kaselere bölüştürelim. Ben bu miktarlar ile 15 kaseden fazla aşure elde ettim. Asure kaselerde soğumaya surat yakalayınca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet ve bereketli olsun