Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • Damak tadına göre şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase fındık içi
  • 1 çay kadehi kuş üzümü
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase incir
  • 1 portakal
  • 1 elma
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • Dilediğiniz kuru yemişlerle ve meyvelerle süsleyebilirsiniz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden nohut fasulye buğday nemlendirilir.
  2. Kuru fasulye ve nohut aynı tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir ve suyu süzülür.
  3. Buğdayı ayrı bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyulup yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Daha sonra nohut ve fasulye de aynı tencereye alınıp hepsi beraber karıştırılır.
  5. Kuru meyveler sıcak suda 10 dakika bekletilir ve süzülür tencereye konulur.
  6. Daha sonra damak tadına uygun olarak şeker ilave edilir.
  7. Tuz ve tarçında ilave edilir.
  8. Fındık portakal rendesi ve suyuda konulur.
  9. Hepsi beraber kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırılır.
  10. Son olarak 2 kaşık nişasta suyla açılır ve aşureye ilave edilir.
  11. Sıcak bir biçimde kaselere konulur ve süslenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın