1 tatlı kaşığı karanfil karanfili bir cezvede kaynatıp içine süzerek suyunu koyun
150 gram kuru üzüm
200 gram dut kurusu
3 adet elma
5 adet mürdüm eriği
2,5 kilogram toz şeker
1 çimdik tuz
Antep fıstığı
Fındık
Nar
Kaju
Badem
İsteğe bağlı kuru yemiş çeşitleri
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvelden yıkamış olduğunuz buğday, nohut ve fasulyeyi haşlayın.
Büyük bir tencere de bol su ile evvel buğdayı kaynatmaya başlayın.
Buğday kaynayınca içine haşlanmış nohudu atın.
Nohut kaynayınca içine haşlanmış fasulyeleri atın.
Fasulyeler kaynamaya başlayınca içine kuru meyvelerinizi atın meyveleri şekerden evvel koyun ki meyveler de tatlı olacağından şekeri sonradan ayarlayabiliriz.
Ehemmiyetli anekdotlar;.
Aşurenin emeli reelinde konutta neler varsa, olan malzemelerin sentezi ile yapmak makbul. Ancak biz azıcık mübalağa etebiliyoruz :.
Gramlara çok takılmayın kendiniz gramı ölçüyü ayarlayabilirsiniz. Kaynadıkça şekeri çoğaldırabilirsiniz.
Ben çok şahsa dağıttığım için malzemeler çok, siz kendinize yetecek ölçüde yapabilirsiniz.
Kuru meyveleri şekerden evvel atın meyveler tatlı olduğundan şekeri sonrasında ayarlayabilirsiniz.
Tencereyi ağzına kadar su doldurmayın şekeri atmaya hisse vazgeçin şeker koyulunca kabarıyor.
Her bir çeşiti bir evvelki kaynamaya başlayınca ilave edin.
Tencereyi ara ara karıştırın dibi yapışmasın.
Koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz. Azıcık sulu yapın ki ertesi güne kaldığında zati koyulaşıyor.