Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 veya 2 kilogram aşurelik buğday
  • 1 kilogram nohut
  • 1 kilogram kuru fasulye
  • 300 gram kuru incir
  • 300 gram kuru kayısı
  • 40 gram kuş üzümü
  • 22 gram çam fıstığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karanfil karanfili bir cezvede kaynatıp içine süzerek suyunu koyun
  • 150 gram kuru üzüm
  • 200 gram dut kurusu
  • 3 adet elma
  • 5 adet mürdüm eriği
  • 2,5 kilogram toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Nar
  • Kaju
  • Badem
  • İsteğe bağlı kuru yemiş çeşitleri

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvelden yıkamış olduğunuz buğday, nohut ve fasulyeyi haşlayın.
  2. Büyük bir tencere de bol su ile evvel buğdayı kaynatmaya başlayın.
  3. Buğday kaynayınca içine haşlanmış nohudu atın.
  4. Nohut kaynayınca içine haşlanmış fasulyeleri atın.
  5. Fasulyeler kaynamaya başlayınca içine kuru meyvelerinizi atın meyveleri şekerden evvel koyun ki meyveler de tatlı olacağından şekeri sonradan ayarlayabiliriz.
  6. Ehemmiyetli anekdotlar;.
  7. Aşurenin emeli reelinde konutta neler varsa, olan malzemelerin sentezi ile yapmak makbul. Ancak biz azıcık mübalağa etebiliyoruz :.
  8. Gramlara çok takılmayın kendiniz gramı ölçüyü ayarlayabilirsiniz. Kaynadıkça şekeri çoğaldırabilirsiniz.
  9. Ben çok şahsa dağıttığım için malzemeler çok, siz kendinize yetecek ölçüde yapabilirsiniz.
  10. Kuru meyveleri şekerden evvel atın meyveler tatlı olduğundan şekeri sonrasında ayarlayabilirsiniz.
  11. Tencereyi ağzına kadar su doldurmayın şekeri atmaya hisse vazgeçin şeker koyulunca kabarıyor.
  12. Her bir çeşiti bir evvelki kaynamaya başlayınca ilave edin.
  13. Tencereyi ara ara karıştırın dibi yapışmasın.
  14. Koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz. Azıcık sulu yapın ki ertesi güne kaldığında zati koyulaşıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın