Öncelikle ayrı ayrı kaplarda geceden sabaha bekleyecek biçimde, buğday, nohut, kuru fasulye, kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısıyı su dolu kaplara ayrı ayrı koyuyoruz.
Sabah buğdayı yıkayıp tenceremize alalım.
14 su kadehi sıcak su ilave edip 1 saat haşlayalım.
Haşlandıktan sonra üzerine 3 su kadehi sıcak su ilave edelim.
Bu sırada nemlendirip sabaha kadar beklettiğimiz fasulye ve nohudu ayrı ayrı haşlayalım.
Meyveleri süzüp küp küp keselim. Pişmekte olan aşuremize haşlanmış fasulyeyi, nohudu ve fındığı ilave edip ara ara karıştıralım.
Sonra üzüm, incir ve kayısı ilave edelim. Şekerini yavaş yavaş ilave edip tadına bakalım.
Pişen aşuremizin kıvamı ne akışkan ne katı olacak biçimde olmalı.
Aşuremizi kaselere koyup süsledikten sonra ister sıcak ister soğuk olarak servis edelim.
Sınayacak olanlara afiyet olsun allahın izniyle. Rabbim kabul etsin.