Buğdayı büyük tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek biçimde kaynamaya vazgeçelim.
Azıcık kaynayınca kara suyu çıkması için suyunu boşaltalım.
Üzerine aralıksız kaynar su ilave ederek buğdaylar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edelim.
Nohut ve fasulyeyi ayrı kaplarda azıcık haşlayalım.
Tüm kuru meyveleri ufak ufak doğrayıp ayrı kaplarda haşlayalım.
Yumuşayan buğdayların üzerine haşlanmış fasulye, nohut, pirinç, tuz ve fıstıkları ilave edelim. Kaynatmaya devam edelim. Tenceredeki su eksildikçe üzerine kaynar su ilave edelim.
Haşlanan tüm kuru meyveleri tencereye ilave edelim. Ve fındıkları ilave edelim.
Bir tarafta sütü ısıtalım. Tencereye ilave edelim.
Hemen ardından şekeri hakimiyetli olarak ilave edelim tadına bakarak ilave edelim ve kaynatalım.
Suyu eksilirse tekerrür su ilave edelim ve azıcık daha kaynatıp altını kapatalım.