Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Tarifin Öyküsü

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su kadehi aşurelik buğday
  • 4 su kadehi kuru fasulye
  • 4 su kadehi nohut
  • 200 gram aşurelik ham fıstık
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram kuru dut
  • 350 gram kuru üzüm
  • 350 gram incir
  • 400 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru erik
  • 200 gram kuş üzümü
  • 1 portakal kabuğu
  • 300 gram kavrulmuş fındık
  • 4 su kadehi sıcak süt
  • 8 su kadehi toz şeker
  • 150 gram az vurulmuş ceviz içi
  • 3 adet ayıklanmış nar
  • 200 gram kavrulmuş fındık
  • 150 gram antep fıstığı tozu
  • 200 gram kuş üzümü

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı büyük tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek biçimde kaynamaya vazgeçelim.
  2. Azıcık kaynayınca kara suyu çıkması için suyunu boşaltalım.
  3. Üzerine aralıksız kaynar su ilave ederek buğdaylar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edelim.
  4. Nohut ve fasulyeyi ayrı kaplarda azıcık haşlayalım.
  5. Tüm kuru meyveleri ufak ufak doğrayıp ayrı kaplarda haşlayalım.
  6. Yumuşayan buğdayların üzerine haşlanmış fasulye, nohut, pirinç, tuz ve fıstıkları ilave edelim. Kaynatmaya devam edelim. Tenceredeki su eksildikçe üzerine kaynar su ilave edelim.
  7. Haşlanan tüm kuru meyveleri tencereye ilave edelim. Ve fındıkları ilave edelim.
  8. Bir tarafta sütü ısıtalım. Tencereye ilave edelim.
  9. Hemen ardından şekeri hakimiyetli olarak ilave edelim tadına bakarak ilave edelim ve kaynatalım.
  10. Suyu eksilirse tekerrür su ilave edelim ve azıcık daha kaynatıp altını kapatalım.
  11. Kaselere boşaltıp soğumasını bekleyelim.
  12. Soğuduktan sonra süsleyip buzdolabına alalım.
  13. Soğuk servis edelim.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın