Kenarda 2 lt kadar kaynar suyunuz bulunsun ara ara eklemek için
Nar
Ktümörü incir
Ktümörü kayısı
Kuş üzümü
Hindistan cevizi
Tarçın
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
1 gece öncesinden arpa, nohut, ktümörü fasulyeyi suya koyacağız.
Şehirk önce arpayı derince bir tencereye alıp üzerine kaynar su ekleyelim.
10 dakika kaynatıp sarı suyunu dökelim, tekrar kaynar su ekleyip 10 dakika kaynatıp ağzını kapatalım .
Sabah kadar bekleticem bu arada nohut ve ktümörü fasulyeyide ayrı tencerelere alıp 20 şer dakika kaynatıp ağızlarını kapatıp onlarıda sabaha kadar bekleteceğim.
Sabah olunca arpayı süzelim üzerine su döküp tekrar süzelim derin büyük tencereye alıp üzerine 4- 5 litre kaynar su koyup orta ateşte 20 dakika pişirmeye bırakalım.
Bu arada kayısıları ince ince doğrayıp bir kaba alıp üzerine kaynar su koyup 10 dakika bekletip süzelim.
Arpaların içerisine nohut, kurufasulye ve yıkanmış pirinçi koyalım ben bu aşamada portakal suyunuda ekleyip 20 dakika kaynatırken karanfilleri 1 çay bardağı su ile 10 dk kaynatıp süzelim.
Yarım çay bardağı karanfil suyunu, sıcak sütü, fındığı, portakal rendesini, şekeri ve tuz karabiberi ilave edip bi 20 dakika daha kaynatalım.
Sunum kaselerimize pay edip 10 dk sonra süsleme yapabilirsiniz❤️.