Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo buğday
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • Yarım kilo nohut
  • 2 kadeh doğranmış kuru kayısı, incir
  • 2 kadeh üzüm, kurusu kara üzüm
  • 1 su kadehi tam fındık
  • Hurma
  • Yarım kilo şeker
  • Bir çimdik tuz
  • Fındık kırıntısı ,tarçın, medine hurması

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday yıkanıp büyük bir tencere ye su konur kaynatılır.
  2. Ağzı kapatılıp sabaha kadar şişer nohut kurufasülyede akşamdan ıslanır.
  3. Sabah olunca nohut fasulye haşlanıp süzülür.
  4. Derin bir tencereye buğdaylar süzülüp yıkanıp 3ketil su kaynatıp buğdaylar pişmeye vazgeçilir kendini salmaya başlayınca nohut kuru fasulye ilave edilir.
  5. Kurumuş meyveler ince doğranır. Kaynar su dökülür şişmeye vazgeçilir .
  6. Sonra süzülür aşureye katılır onlarda kendini salınca şeker tuz fındık atılır bir taşım kaynatılır.
  7. Sonra kaselere konup süslenir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın