Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1/2 yarım su kadehi kuru fasulye
  • 1/2 yarım su kadehi nohut
  • 2 su kadehi şeker
  • 1 elma
  • 5-6 adet karanfil
  • 1/2 yarım su kadehi süt
  • 1 limon
  • 2 kutu çam fıstığı
  • 7-8 adet gün kurusu
  • 1/2 yarım çay kadehi kuş üzümü
  • Tuz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı, kuru fasulyeyi, nohutu bir gece suda bekletelim.
  2. Gün kurusu ve kuş üzümünü de bir gece evvelden suya koyalım, koyulaşan suyu 4-5 kere değiştirelim ki, aşure koyu renk olmasın.
  3. Aşurelik buğdayın ayni geçecek kadar su koyalım, kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın üstüne 2 kase soğuk su ilave edip kapağını kapatın. 2 saat bu biçimde beklesinbu biçimde hem buğdaylar patlıyor, hem de uzun zaman pişirmek zorunda kalmıyorsunuz.
  4. 1 elmayı soyun, karanfilleri üzerine daldırın.
  5. Buğday beklerken nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
  6. 2 saat geçtikten sonra buğdayın içine, haşlanmış nohut, fasulye, karanfilli elma ve 1 kadeh soğuk su ilave edin.
  7. 8-9 dk kaynasın, üzerine çam fıstığı ilave edin.
  8. Sonra şekeri ilave edin, 1 limon kabuğunu rendeleyin. 5 dakika kaynasın, ara ara karıştırın şeker dine yapışmasın.
  9. 5 dakika sonra kaynamış süt ilave edin, 5-6 taşım kaynasın.
  10. En son suyunu süzdüğünüz kuru meyveleri ilave edin. 6-7 dk kaynasın, içinden elmayı çıkarın.
  11. Soğuk ya da sıcak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın