Elma hariç tüm malzemeleri akşamdan ayrı ayrı kaplarda nemleniyoruz.
Hepsini 3 4 su deviriyoruz sabah sabah sırayla ayrı ayrı fasulye, nohut, fındık, fıstık ve döğmeyi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Fasulye ve nohutun suyunu döküyoruz ama döğme suyunu kullanacağız.
Düdüklü tencerede döğme, fasulye, nohut, fındık, fıstık ve üzerine su ilave ederek 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Başka bir tencerede ayrı ayrı incir, kayısı pişiriyoruz yumuşaması yeter düdüklü tencerenin ağzını kapamadan kayısı ve elmayı doğrayıp ilave ediyoruz .
Özleşene kadar kısık ateşte pişiriyoruz pişmeye yakın üzüm ve haşlanmış doğranmış incir ilave edilir.
Ve 3 su kadehi şeker ilave edilir. Özleşince altı kapatılır.