Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Aşurelik buğday
  • Nohut
  • Fasulye
  • Su
  • Şeker
  • Pekmez
  • Fındık
  • Badem
  • Ceviz
  • Antep fıstık
  • Gülsuyu Seçime göre
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak badem fındık fıstık ayrı kaselerde suya ıslanır kabukları ceddilecek gidişata getirilir.
  2. Buğdaylar tencereye alınır iyice özleşene kadar pişirilir.
  3. Piştikten daha sonra şeker ilave edilir,pekmez ilave edilir 5 dakika sonra suya ıslağımız kuruyemişlerimizi ekliyoruz 10 dakika sonra bakliyatlarımızı ekliyoruz.
  4. Tereyağ ile cevizi çok az kavurup ekliyoruz Cevizleri kavurmamızın sebebi kararmaması için
  5. En son gül suyumuza ilave ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın