Akşamdan nohut, fasulye, ve buğdayı güzelce yıkadıktan sonra kaynar suya koyup sabaha kadar bekletelim.
Sabah hepsini ayrı ayrı haşlayalım buğdayı aşureyi yapacağımız tencerede haşlayalım.
Bu arada inciri ve kuru kayısıyı küçük küpler halinde doğrayalım.
Kuru meyveleri de sıcak suda bekletelim en son onları aşurenin içine koyacağız o zamana kadar onlarda yumuşayacaktır.
Buğday koyulaştıkça pişene kadar kaynar su ekleyebilirsiniz. Buğday piştikten sonra pirinci ekleyip 5. -10 dk pişmesini bekleyelim.
Daha sonra nohut ve fasulyeyi ekleyip pişirmeye devam edelim (koyulaştıkça üzerine su eklemeyi ve ara ara dipten karıştırmayı unutmayın)
Malzemeler özleşince içine incir ve şeker hariç diğer malzemeleri yavaş yavaş koyabilirsiniz.
En son inciri ekleyelim ki aşurenin rengi koyulaşmasın.
Malzemelerin hepsi özleşince damak tadınıza göre şeker ekleyip 10. 15 dk daha kaynatıp altını kapatabilirsiniz.
Biraz dinlendikten sonra üzerini toz tarçın ve ceviz fındık ve fıstık ile süsleyip servis yapabilirsiniz; arzu ederseniz başka şekilde de süsleyebilirsiniz. 😊Bereketli ve afiyet olsun. 🥰😊🤲.