Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • 2 su kadehi haşlanmış nohut
  • 2 su kadehi haşlanmış fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru incir
  • 200gram kuru üzüm
  • 1 su kadehinden az fındık
  • 1, 5-2 litre su buğdayları pişirmek için
  • 3 litre sıcak su su eksildikçe ilave etmek için
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çay kadehi su karanfili kaynatmak için
  • 1, 5 su kadehi sıcak süt
  • 3 su kadehi toz şeker

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
  2. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kadar kaynatın.
  3. Daha sonra sarı suyunu süzüp aynı operasyonu yine yapın.
  4. En son tekerrür üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.
  5. Yumuşamış olan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi ilave edin.
  6. Ardından doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, ilave edip 15 dakika kadar haşlayın.
  7. Şekeri, fındığı da ilave ederek 15 dk daha kaynatın. Bu esnada gerektikçe sıcak su ilave edin.
  8. Pişince kaselere doldurun.
  9. Hafif soğuyunca üzerine fındık ve ceviz parçalarını üzümü, narı ve tarçını serpin. istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın