Tadı gelen e kadar şeker Ben takribî 4 su kadehi kadar ilave ettim
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Aşureyi yapmaya geceden başlıyoruz. Buğdayı,, inciri ve kayısıyı geceden ayrı ayrı nemlendirin.
Sabah buğdayı büyük bir tencereye alın ve sıcak suyunu ilave edin ve haşlayın sonra sıcak sütü ilave edin karıştırın.
Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın pişince suyunu süzün ve buğdaya ilave edin.
Daha sonra portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin.
Ardından minik doğranmış elmaları ilave edin karıştırın. Daha sonra minik doğranmış kayısıyı ilave edin 5 dk karıştırın.
Ardından kuş üzümü ve kuru üzümü de ilave edin. Yavas yavaş şekerini ilave edin tadına bakarak damak zevkinize göre şeker miktarınızı ayarlayın.
Suyunu da koyuluğuna göre ilave edin.
5 dakika daha kaynatıp servis edebilirsiniz.
Kaselere koyunca azıcık ılımasını bekleyin böyle daha kolay süsleyebilirsiniz.
Buğday haşlanınca içine karanfil daldırılmış bir adet elma ve bir tane çubuk tarçın koyun aşure pişince içinden çıkarın.Mutlaka aşureye ilave ettiğiniz su kaynar olmalı.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve Sevginin ifadesidir. muharrem ayının onuncu gününde hakikatleştirilen anane ağzımızı da tatlandırıyor. Aşure