Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 1 su kadehi sıcak süt
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 250 gr nohut
  • 250 gr fasulye
  • 150 gr kuş üzümü
  • 200 gr kuru üzüm
  • 250 gr kuru kayısı
  • 250 gr kuru incir
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 su kadehi taze bunalmış portakal suyu
  • 1 tane minik doğranmış elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Göz kararı su ben takribî 3 litre ilave ettim
  • Tadı gelen e kadar şeker Ben takribî 4 su kadehi kadar ilave ettim

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşureyi yapmaya geceden başlıyoruz. Buğdayı,, inciri ve kayısıyı geceden ayrı ayrı nemlendirin.
  2. Sabah buğdayı büyük bir tencereye alın ve sıcak suyunu ilave edin ve haşlayın sonra sıcak sütü ilave edin karıştırın.
  3. Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın pişince suyunu süzün ve buğdaya ilave edin.
  4. Daha sonra portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin.
  5. Ardından minik doğranmış elmaları ilave edin karıştırın. Daha sonra minik doğranmış kayısıyı ilave edin 5 dk karıştırın.
  6. Ardından kuş üzümü ve kuru üzümü de ilave edin. Yavas yavaş şekerini ilave edin tadına bakarak damak zevkinize göre şeker miktarınızı ayarlayın.
  7. Suyunu da koyuluğuna göre ilave edin.
  8. 5 dakika daha kaynatıp servis edebilirsiniz.
  9. Kaselere koyunca azıcık ılımasını bekleyin böyle daha kolay süsleyebilirsiniz.
  10. Buğday haşlanınca içine karanfil daldırılmış bir adet elma ve bir tane çubuk tarçın koyun aşure pişince içinden çıkarın.Mutlaka aşureye ilave ettiğiniz su kaynar olmalı.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve Sevginin ifadesidir. muharrem ayının onuncu gününde hakikatleştirilen anane ağzımızı da tatlandırıyor. Aşure

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın