Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi aşurelik buğday 200 ml kadeh
  • 1 buçuk su kadehi nohut
  • 1 buçuk su kadehi kuru fasülye
  • 8 su kadehi şeker
  • 17 su kadehi su
  • 4 adet karanfil
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Badem, fındık, fıstık, bütçeye göre
  • 1 kutu kuş üzümü 40gr kuru kayısı
  • Damak zevkine göre yapabilirsiniz ben içinde yumuşak yumuşak şeyleri beğenmiyorum

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Benim için en ehemmiyetli kriteri aşurenin beyaz olması bunun içinde kuru fasülyeyi nohutu hoşça yıkayıp ayrı ayrı akşamdan nemlendirelim buğdayıda iyice flu suyu çıkana kadar.Yıkayıp onu da nemlenelim.
  2. Ayrı ayrı nohut ve fasülyeyi 12 dakika haşlayalım buğdayıda ben düdüklüye 45 dakika kapattım sonra geniş bir tencereye buğdayı ilave ettim.
  3. Duyunuda ilave edip özleşinceye kadar kaynattım.
  4. Sonra haşlanmış fasülye ,nohutu ilave ettim .
  5. Kaynayınca limon kabuğu rendesini 2 karanfili tam 2 sininde tomurcuğunu ezdim.
  6. Sonra şekeri, çerezleri enson ben çıtır çıtır beğeniyorum çerezleri yumuşatmıyorumiyice yıkanmış kuş üzümü ilave ediyorum kararmasın diye.
  7. Şöyle bir karıştırıp kaselere servis ediyoruz üzerinide ruh halimize göre ziynetliyoruz fındığı içine koymadım.
  8. Üzerine süsledim. Şimdiden yapacaklara afiyet şifa olsun allah kabul etsin

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın