Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi nohut
  • Yarım çay kadehi pirinç
  • 1 kase sarı üzüm
  • 1 kase kayısı
  • 1 kase incir
  • 4-5 tane karanfil
  • 1 su kadehi fındık
  • Damak zevkinize göre şeker
  • Tarçın, ceviz, hindistan cevizi

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak geceden aşurelik buğdayı iyice yıkayıp nemlendirelim.
  2. Aynı biçimde fasulye ve nohutu ayrı kaplarda nemlendirelim sabaha kadar beklesin.
  3. Sabah ta geniş ve büyük bir tencereye buğdayımızı koyup üzerini geçecek biçimde su koyalım ve kaynatalım.
  4. Bir yandanda fasulye ve nohutumuzu 20 şer dakika haşlayalım Her düdüklüye ve bakliyata göre bu vakit farklılık gösterir hakimiyetli olarak pişirelim
  5. Daha sonra kayısı üzüm ve inciri minik minik doğrayın ve bir iki kere sudan geçirip bekletelim.
  6. Pişmiş ve patlamış olan buğdayın üzerine fasulye ve nohutu katalım üzerlerini geçecek biçimde sıcak su koyalım iyice özleşene kadar pişirelim.
  7. Yarım saat kadar ardından kuru meyveleri ilave edelim karıştıralım karanfilide koyalım.
  8. Suyunu ayarlayalım ne çok sulu nede çok katı olsun şekerini de zevkinize göre ayarlıyalım bir taşım kaynatın deniyeceklere afiyet olsun allahın izniyle .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın