İlk olarak geceden aşurelik buğdayı iyice yıkayıp nemlendirelim.
Aynı biçimde fasulye ve nohutu ayrı kaplarda nemlendirelim sabaha kadar beklesin.
Sabah ta geniş ve büyük bir tencereye buğdayımızı koyup üzerini geçecek biçimde su koyalım ve kaynatalım.
Bir yandanda fasulye ve nohutumuzu 20 şer dakika haşlayalım Her düdüklüye ve bakliyata göre bu vakit farklılık gösterir hakimiyetli olarak pişirelim
Daha sonra kayısı üzüm ve inciri minik minik doğrayın ve bir iki kere sudan geçirip bekletelim.
Pişmiş ve patlamış olan buğdayın üzerine fasulye ve nohutu katalım üzerlerini geçecek biçimde sıcak su koyalım iyice özleşene kadar pişirelim.
Yarım saat kadar ardından kuru meyveleri ilave edelim karıştıralım karanfilide koyalım.
Suyunu ayarlayalım ne çok sulu nede çok katı olsun şekerini de zevkinize göre ayarlıyalım bir taşım kaynatın deniyeceklere afiyet olsun allahın izniyle .