Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Aşure

Aşure

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi haşlanmış nohut
  • 1 su kadehi haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su kadehi  haşlanmış buğdayyarma
  • 1 su kadehi fındık içi ben ikiye ayrıldım fındıkları
  • 1 su kadehi tuzsuz fıstık
  • 1 su kadehi kabuğu atanmış ham badem
  • 1 su kadehi kuru kayısı
  • 1 su kadehi kuru incir
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 tane küp kesilmiş elma
  • Yarım portakal kabuğurende veya küçük kesim olmalı
  • 1.5 yemek kaşığı nişastayarım çay kadehi suda nişastayı açın
  • Bir cimdik tuz
  • Damak tadınıza göre şeker
  • Tarçın ve vurulmuş ceviz

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle inciri ayrı bir kasede şu içinde bekletin.
  2. İncirleri dilediğiniz büyükte kesin öyle suya koyun.
  3. Daha sonra değişik kuru malzemeleri ılık suda en az 1 saat bekletin.
  4. Daha sonra büyükçe tencerenize 2 lt ye yakın şu koyup kay atın kaynayınca kuru malzemeleri ardından değişik tüm malzemeleri ilave edin.
  5. Yalnızca inciri koymayın rengini bozmasın. Bu biçimde arada karıştırarak en az 20 dk pişirin.
  6. Altını kapatmaya bi kaç dk kala incirlerin suyunu süzüp inciri de ilave edin.
  7. Bu zamanda şeker ve şu balansını zevkinize göre ayarlayın.
  8. Şayet suyunu çoğaldıracaksanız kaynamış şu olmalı koyacağınız şu unutmayın.
  9. Tencerenin altını kapatıp kaselere bölüştürün.
  10. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin fındık ,nar, Hindistan cevizi vs ben elimde olanları kullandım.
  11. Muhteşem oluyor netlikle korkmadan yapın şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın