2 tane kabuk tarçın (Piştikten sonra tarçın çıkartılır)
Portakal kabuğu rendesi
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Buğdayları geceden 2 litre su ile haşlayın.
Pişince ağzını kapatıp sabahı bekleyin.
Kuru fasulyelerinde az suda pişirin.
Kuru meyveleri de başka bir tencerede çok az pişirin ve fasulyelerle kuru meyvelerin sularını süzün mutlaka(kuru meyvelerden çok kara bi su çıkıyor, aşurenizin rengini bozar)
Sabah kalktığınızda bir tencereye buğdayları haşladığınız su ile dökün.
İçine süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin kuru meyveleri ekleyin ve üzerini hafif geçecek kadar kaynamış suyunuzu ekleyin.
Portakal kabuklarınızıda içine ilave edin.
Daha sonra damak tadınıza göre şekerinizi kendiniz ekleyin. Bazıları çok şekerli bazıları az sever.
Hepsini güzelce ara ara karıştırıp kaynatın (hepsi piştiği için fazla kaynamasına gerek yok)ve sıcak sıcak kaselerinize alıp süsleyin. Allah kabul etsin. Afiyet olsun🌸.