Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Aşure
Facebook
Twitter
Google+
15 Kasım 2021
0
185
+
-
Aşure
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
500 gr buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 kg şeker
100 gr fındık
100 gr fıstık
100 gr badem
8-9 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
6-7 adet kuru incir
2 adet elma
1 portakal
10-15 karanfil
Tarçın
Ceviz
Susam
Hindistan cevizi
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle buğdayı 5-6 defa yıkıyoruz sarı suyu iyice gidene kadar.
Daha sonra nohut ve fasulyeyi de ekleyip tekrar yıkıyoruz.
Tencereye koyup üzerine su ekleyip 5 dk kaynatacağız.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyeceğiz 😊.
Sabah buğdaylarımız nohut ve fasulyemiz yumuşamış olacak.
Üzerine ortalama 3-4 lt kadar su ekleyip kaynatalım.
Birbirlerine geçerek yoğunlaşacaktır amaaa yanımızda sürekli sıcak su bulunduralım.
Ocakta malzemeler fıkırdarken biz kuru meyveleri minik minik doğrayalım .
İsteğe göre fındık fıstık bademi de kıya biliriz. Eğer badem kabukluysa sıcak suda bekletip kabuklarından ayıralım.
Kuru meyveleri (incir hariç)) ayrı tencerede üzerine 4 kaşık şeker ve biraz su ile 5 dk kayanatım.
Bu sırada buğday nohut ve kuru fasulye pişmiş olacaktır. Şekerini ilave edebiliriz.
5 dk geçince kuru meyveleri ekleyelim. Fındık fıstık ve bademi de ekleyelim kaynatmaya devam edelim.
Küp küp doğranmış inciri ayrı tencerede kaynatalım sadece su ile. Ayrı kaynatıyoruz çünkü aşureyi karartan incir ve karanfildir.
İncirin suyunu süzüp aşureye döneceğiz. Portakalın kabuğunu beyazına gelmeden rendeleyip 5-6 damla suyunu sıkalım.
Karanfilleri elmaya saplayıp aşureyi kapatmadan 10 dk önce elmayı atalım.
10 dk sonra kapatabiliriz afiyet olsun :).
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
aşure tarifi
Aşure Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Aşure Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Aşure
Önceki Yazı
İzmir Bombası
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı